Pitsiviikko 2017 -näyttely

Lehdistötiedote
(mediakuviin suoraan tästä)

Pitsin lajeja, lahkoja ja kerallakulkijoita

Pitsiviikolla 2017 Pitsikeskus Emelian näyttelyn keskiössä on Vuoden nyplääjä 2016 Aila Salo. Monialainen taiteilija Salo on osaltaan vaikuttanut lukuisin tavoin myös Pitsiviikon viettoon, joista perinteinen pitsitanhu lienee yksi tunnetuimmista. Näyttelyssä Aila Salolta on esillä erilaisia pitsin lajeja, käsintehtyjä ja konepitsejä, lahkoja, kuten taidepitsit, sekä kerallakulkijat, jotka ovat erilaisia pitsillä somistettuja tuotteita. Osa töistä on Aila Salon itse tekemiä, toiset puolestaan hänen pitkin maailmaa keräilemiään töitä.

Emelian näyttelyssä Suomi 100 vuotta -teemaa juhlistetaan Tuusulanjärven taiteilijakodeista nyplätyillä kolmiulotteisilla pienoismalleilla. Tarja Takalan idean pohjalta Pirkko Särkimäen suunnitteleman kokonaisuuden ovat nyplänneet pääasiassa Tuusulan kansalaisopiston nypläysryhmäläiset. Esillä on Lottamuseo, Halosenniemi ja Aleksis Kiven kuolinmökki. Sarja saa jatkoa vielä ainakin Tuusulan vanhasta kirkosta sekä mahdollisesti Ainolasta.

Lisäksi esillä on yhdistyksen jäsenten töitä, mm. ensimmäistä kertaa taiteilija Katrina Salon teoksia, joissa pohjana on nypläystekniikan soveltaminen kuvanrakentamiseen. Vielä keskeneräinen teossarja pohdiskelee identiteetin määrittelemistä elämän ja kuoleman lyhyessä välitilassa.

Ladattavat mediakuvat.

Lisätietoa:
Tarmo Thorström
044 3219 139
tarmo.thorstrom@gmail.com

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.