Vuoden nyplääjä

Kenestä Vuoden nyplääjä 2017?

Ensimmäisen kerran vuonna 1999 myönnetty Vuoden nyplääjä -arvonimi on vakiintunut pysyväksi osaksi Pitsiviikkoa ja nypläyksen esilletuomista suurelle yleisölle. Alkuaikoina valinta tehtiin yhteistyössä mm. Rauman taidemuseon ja kulttuuritoimen kanssa. Nyttemmin valinnan on jo useamman vuoden ajan tehnyt Pitsikeskus Emelian hallitus.

Vuodesta 2017 lähtien valintaan tehdään muutos avoimempaan ja osallistavampaan suuntaan. Jatkossakin Emelian hallitus tekee päätöksen valittavasta, mutta julistaa avoimeksi esitykset valittavasta henkilöstä. Kuka tahansa, yksityinen tai yhdistys, voi tehdä kirjallisen esityksen perusteluineen. Vaatimuksena valittavalle on ansioitunut toiminta pitsinnypläyksen saralla, esimerkiksi itse nypläten tai sitä muuten edistäen. Valittu henkilö saa seuraavan vuoden Pitsiviikolle yksityisnäyttelyn Emelian näyttelyn yhteyteen. Vuoden 2016 tapaan myös Pitsiviikolla 2017 näyttely järjestetään kulttuuritalo Posellissa.

Kirjalliset esitykset perusteluineen tulee lähettää Emelian puheenjohtaja Tarmo Thorströmille 31.3.2017 mennessä. Varteenotettavien esitysten puuttuessa hallitus pidättää oikeuden olla nimittämättä jonain vuonna Vuoden nyplääjää.

Esitykset sähköpostitse puheenjohtaja@emelia.fi tai kirjepostina: Tarmo Thorström, Eteläpitkäkatu 6, 26100 Rauma